6 Kasım 2013 Çarşamba

Gail Shawl / Gail Şal

Şiş örgüsüyle ajurlu modellere, şallara merak sarıp da Gail Şal örmedim ya da örmek istemedim diyen yoktur herhalde. Evet kabul ediyorum ben de ördüm örmeye de devam edeceğim. Çok zevkli, keyifli bittiğinde de insanı mutlu eden bir model. Şema okumayı başlarda bilmediğim için Hanımelim'de detaylı açıklamasını bulup epey sevinmiştim. İlk Gail şalımın resmini bulamadım ama dün sıcak sıcak gerip bugün de resimlediğim şalım buyrun.Orjinal model için Ravelry

200 gr Kartopu frenze titftik ve 4,5 no şiş ile ördüm. Bu sefer uçları kapatmayı elastik kesme ile yaptım ki hem daha güzel oldu hem de daha kolay kapandı.

Beş Şiş Dersleri 2

Evet beş şiş derslerimizin ikincisine hazırız. Normalde kullanacağımız kısa şişlerin dördüne ayrı ayrı ilmek atarak başlamamız lazım. Ama hem meşakkatli hem de can sıkıcı olduğu için ben size tığla başlangıcı göstermeyi tercih ettim.

Öncelikle 8-10 zincir çekerek başlarız işlemimize.Beş şiş çalışırken muhakkak 4 dilim olarak düşünün atacağınız zincirleri de ona göre hesaplayın.
 Zincir çekilidikten sonra bir halka oluşturun ve oluşturduğunuz halkanın etrafını sık iğne ile çevirin.
 Sık iğnenin üstüne tekrar tığ batırarak zincir çekin ve ilmekleri uzatın.
 Çektiğiniz zincirle aynı sayıda birbirine eşit bir biiçimde uzatın ilmekleri.
 Oluşturduğunuz ilmekleri şişlere eşit sayıda dağıtın.

Dediğim gibi işin orjinali aslında bambaşka. Çok farklı bir başlama stili var ama ben onu videoları izlememe rağmen henüz çözemedim. Kim bilir belki ilerleyen zamanlarda birlikte çözeriz.

Üçüncü ders için şimdiden şişlerinizi, misinanızı ve iplerinizi hazırlayın çünkü basit bir bebek battaniyesi ile ilk beş şiş örgümüze başlıyoruz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...